Kidneybonenschotel met ham & roomkaas

Een beetje roomkaas er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde ovenschotel met kidneybonen is super snel gemaakt & hij smaakt heerlijk!


Dit soort ovenschotels vind ik altijd ideaal om restjes mee op te maken. Ik had dit keer nog wat restjes groente, een beetje ham & nog een half bakje roomkaas. Met wat kidneybonen, kruiden en geraspte kaas heb je zo een maaltje klaar... en zijn de restjes meteen op! :-) 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram rode kidneybonen
  • 30 gram peultjes, in stukjes
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 30 gram paksoi, in stukjes
  • 30 gram gele wortel, in dunne reepjes
  • 30 gram prei, in stukjes
  • 100 gram hamreepjes
  • 50 gram zuivelspread naturel light
  • snuf koriander
  • snuf komijn
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper
  • zout
  • handje geraspte kaas
  • handje verse gesnipperde peterselie


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Laat de kidneybonen uitlekken. Meng de bonen met de groente, zuivelspread en ham. Breng op smaak met de kruiden. 
  3. Doe het bonen-groentemengsel in een ovenschaal en strooi de kaas er over heen. 
  4. Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er voor je de schotel serveert nog wat verse peterselie over heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.