Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Spinazieschotel met zalm & citroen-roomsaus

Spinazieschotel met zalm & citroen-roomsaus

Spinazieschotelmetcitroenroomsaus9.jpg

Citroen door je spinazie - da's best lekker! Een stukje zalm erbij, wat room en rösti gemaakt van CêlaVíta aardappels & je hebt een prima maaltijd.

Dit gerecht hoort dus met zalm. Maar de zalm was op en ik dacht: 'ach, dat kan ook best met schol!' Dat lag namelijk nog in de diepvries. En vis is vis, toch? ... Nee dus. Schol bleek er totaal niet bij te smaken. Oeps, foutje. En dus zie je op de foto geen zalm maar witte schol. Niet nadoen dus, da's geen succes. Maar met zalm is wél lekker.


Voor de rösti gebruikte ik aardappels van CêlaVíta: die zaten in het eerste aardappelpakket dat ik van CêlaVíta kreeg. Drie maanden lang mag ik als bloginsider van Brenda Kookt lekkere recepten bedenken met CêlaVíta aardappels. Eerder deze week bakte ik al een volkoren aardappelbrood en aardappel pannenkoekjes.

In plaats van zelf rösti te maken kun je natuurlijk ook kant-en-klare rösti gebruiken. Ook makkelijk!  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 450 gram spinazie uit de diepvries, ontdooid
  • 2 zalmfilets
  • 150 ml kookroom light
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel verse gehakte peterselie
  • 400 gram vastkokende CêlaVíta aardappelen
  • patatkruiden
  • peper
  • zout

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Doe de ui in de pan en fruit die op laag vuur een minuut of 5. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Doe tot slot de spinazie er bij en bak 2-3 minuten mee, al omscheppend. Schep alles in een ovenschaal.  
  3. Leg de zalm over de spinazie in de ovenschotel.
  4. Meng de kookroom met de geraspte citroenschil en de peterselie. Giet dit over de zalm en spinazie.
  5. Maak met een keukenmachine of rasp rösti van de aardappels. Breng op smaak met patatkruiden, peper en zout. Verdeel de rösti over de zalm. 
  6. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 30 minuten gaar. De saus borrelt dan lekker in de ovenschaal! Strooi er voor serveren nog een beetje gehakte verse peterselie over heen. 

Dit is een gesponsord artikel, in samenwerking met CêlaVíta & Brenda Kookt.

Spinazieschotelmetcitroenroomsaus2.jpg
Spinazieschotelmetcitroenroomsaus10.jpg
Spinazieschotelmetcitroenroomsaus1.jpg
Spinazieschotelmetcitroenroomsaus6.jpg
Spinazieschotelmetcitroenroomsaus8-4.jpg
Spinazieschotelmetcitroenroomsaus5-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.