Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Sperziebonen-kalkoen schotel

Sperziebonen-kalkoen schotel

Sperziebonenschotelmetkalkoen622.jpg

Een lekker & light recept met aardappels, sperziebonen, kalkoen en Parmezaanse kaas. In een ovenschoteltje, dus je kunt 't al een dag van tevoren klaar maken!  

Dit recept is een variatie op de schotel met bloemkool & champignons die ik eerder al eens maakte. Aangezien niet iedereen hier thuis van bloemkool houdt (en ook niet van champignons, trouwens), maakte ik ook een variant met sperziebonen en kalkoenreepjes. En die viel in de smaak. Gaan we vaker op tafel zetten!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 100 gram kalkoenreepjes
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 eidooier van een klein ei
  • 25 ml halfvolle melk
  • zout
  • peper
  • 250 gram sperziebonen, voorgekookt
  • 250 gram aardappelschijfjes
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • beetje verse peterselie

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even mee. Roer de kaas er door heen en haal van het vuur.  
  3. Kluts de eidooier door de melk en roer dat door de ui en kalkoen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Leg de sperziebonen in een ovenschaal & doe daarover heen het ui-kalkoenmengsel. Leg de aardappelschijfjes er boven op. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas overheen. 
  5. Zet de ovenschotel in de oven en bak het in 30 minuten gaar.
  6. Strooi er voor serveren nog een beetje verse peterselie over heen. 
Sperziebonenschotelmetkalkoen4.jpg
Bloemkoolschotelmetchampignons9-1.jpg
Sperziebonenschotelmetkalkoen10.jpg
Bloemkoolschotelmetchampignons5-1.jpg