Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Bloemkool-kerrie schoteltje

Bloemkool-kerrie schoteltje

Bloemkoolkerrieschoteltje8.jpg

't Stond niet op de planning & ik heb er vooraf niet over nagedacht: dit simpele bloemkool-kerrie schoteltje heb ik heel snel in elkaar geflanst - & wat was 't lekker!


Soms smaken de eenvoudigste gerechten het beste, hè? Niet voor niets staat bijvoorbeeld deze super simpele ovenschotel met groente & gehakt (of ham, of ei, of spek, of gyros, of...) met regelmaat bij ons op tafel. Lekker Hollands, snel klaar en altijd goed. 

'Hollands' is dit bloemkool schoteltje trouwens niet echt, want er gaat een flinke kruidenmix doorheen. En dat maakt het nou juist zo lekker. De krieltjes hoef je niet te schillen en ook niet voor te koken, ze garen vanzelf in de oven. Lekker makkelijk! Daar hou ik van :-)


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gram rode minkrieltjes, met schil, in blokjes en schoongespoeld
  • 200 gram bloemkool, uit de vriezer
  • kruiden: kerrie, dille, kardemom, komijnzaad, kurkuma, cayenne, peper, zout, karwijzaad
  • evt. een handje spekreepjes
  • evt. geraspte kaas of cottage cheese


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de schoongespoelde krielblokjes met de bloemkool in een kom.
  3. Meng er een flinke snuf kerriepoeder & een snufje dille, kardemom, komijnzaad, kurkuma, cayenne, karwijzaad, peper & zout. Dat deed ik gewoon schaal 1-op-het-oog: dus ik heb geen hoeveelheden in grammen of theelepels voor je. Gewoon maar even proberen! De basis is kerrie, daar gebruikte ik het meeste van. Roer alles goed door elkaar.   
  4. Ik had er natuurlijk geen vlees door heen (want vega), maar je kunt er prima wat spekreepjes doorheen doen.
  5. Doe alles in een ovenschaaltje. Strooi er naar smaak wat kaas of cottage cheese over heen.
  6. Zet de ovenschotel in de oven en bak 't in 40-45 minuten gaar.  
Bloemkoolkerrieschoteltje13.jpg
Bloemkoolkerrieschoteltje16.jpg
Bloemkoolkerrieschoteltje4.jpg
Bloemkoolkerrieschoteltje12.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.