Home » Recepten » Cake » Cakejes uit de skottelbraai

Cakejes uit de skottelbraai

Cakejesskottelbraai6.jpg

Ik vertelde het al eerder: deze zomervakantie heb ik mij uitgeleefd met de skottelbraai. Tot groot plezier van vooral onze jongste kun je daar ook cakejes in bakken!

Zijn grote broers waren er niet (waarschijnlijk waren zij op dat moment in de beek aan het spelen, ik weet het niet precies meer) en dus heeft hij zich heerlijk vermaakt met de kom en garde schoon slikken (het hoogtepunt van cake en taart bakken als je jong bent, toch?) en de cakejes versieren met wat glazuur. En daarna opeten natuurlijk! Die heeft hij trouwens wel eerlijk gedeeld met zijn broers hoor. Wij hadden samen in elk geval een geslaagde middag! :-)   

Ingrediënten voor 4 cakejes

 • 50 gram roomboter, op 'kamertemperatuur'
 • 50 gram kristalsuiker
 • 50 gram bloem
 • 1 ei

Voor de glazuur:

 • een beetje poedersuiker
 • een drupje water
 • hagelslag of andere versiering

 

En zo maak je het

 1. Zet het grillrooster op de skottelbraai, zet hem aan en doe de deksel er op.
 2. Prak met een vork de boter en suiker door elkaar. Op vakantie hebben wij namelijk geen mixer bij ons ;-) maar een vork wil ook prima!
 3. Kluts het ei er door heen.
 4. Meng tot slot de bloem door het ei-boter-suiker mengsel.
 5. Vet vier cakevormpjes in met wat boter. Verdeel het beslag over de vormpjes.
 6. Zodra de skottelbraai ongeveer 200 graden is, zet je de cakejes er in. Draai de skottelbraai daarna op de laagste stand.
 7. Bak de cakejes in ongeveer 10 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt en die komt er schoon weer uit (zonder dat er deeg aan kleeft) zijn ze goed. Hoe lang dat precies duurt kan bij jou net iets anders zijn dan bij ons, dus houdt de cakejes goed in de gaten!
 8. Laat de cakejes afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
 9. Als je ze wilt versieren: meng wat poedersuiker met een drupje water en smeer dat over de cakejes. Strooi er daarna wat hagelslag of andere versiering over heen.
Cakejesskottelbraai5.jpg
Cakejesskottelbraai3.jpg
Cakejesskottelbraai1.jpg
Cakejesskottelbraai2.jpg
Cakejesskottelbraai4.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.