Home » Recepten » Cake » Brownie wafels

Brownie wafels

Ik heb al tijden een wafelijzer op mijn verlanglijstje staan. Ik vind al die verschillende soorten wafels er altijd zo lekker uit zien! Maar mijn keukentje is maar klein en een wafelijzer is wéér zo'n groot apparaat er bij. Waar moet ik dat laten? Daarom vooralsnog geen wafelijzer. Maar ja, dan kan ik ook geen wafels bakken.

Dus toen ik een poosje terug siliconen wafelvormen voor een paar euro tegenkwam, kon ik die niet laten liggen. Daar kon ik mooi mee experimenteren, het past prima in de kast & is het niks, dan heeft het maar een paar euro gekost. Daar kun je je toch niet echt een buil aan vallen, hè.

Ingrediënten voor 3 wafels

  • 75 gram suiker
  • 60 gram pure chocolade
  • 30 gram roomboter
  • 35 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 0,5 eetlepel stroop
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 10 gram cacaopoeder
  • 0,5 theelepel bakpoeder

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smelt de chocolade, boter, stroop, suiker en basterdsuiker au bain-marie. Laat afkoelen.
  3. Meng het ei en het vanille extract door elkaar. Meng het chocolademengsel met het eimengsel.
  4. Mix de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar en roer dit door het mengsel.
  5. Vet twee wafelvormen voor elk drie wafels in; ik deed dit met een beetje vloeibare bakboter. Vul één wafelvorm helemaal met het beslag; zorg dat het beslag gelijkmatig over de vorm is verdeeld. Leg de andere wafelvorm er als deksel boven op.
  6. Bak de wafels in ongeveer 18 minuten gaar.
  7. Laat de wafels afkoelen, of serveer ze warm met een bolletje ijs! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.