Ratatouille uit de oven

Deze ratatouille is zó gemakkelijk om te maken! Snijd gewoon een hoop groenten in stukjes, mix ze met wat kruiden en balsamicoazijn door elkaar en schuif alles in de oven. Makkelijk, erg lekker én light! :-) 

Dat light zit 'm niet alleen in die enorme bult groente, maar ook omdat er geen dikke saus bij zit en er in cottage cheese veel minder vet & calorieën zit dan in gewone kaas. Dus je kunt zonder schuldgevoelens een flink bord vol scheppen! Ik maakte vandaag een vegetarische versie, maar volgens de vleesexpert thuis zijn spekjes en gehakt er ook erg lekker door heen. Tsja, dat neem ik dan maar van hem aan, hè? 


Ik had ook wel graag champignons er aan toe willen voegen, maar diezelfde vleesexpert houdt daar dan weer niet van. Maar er kan eigenlijk wel vanalles doorheen, dus kijk gewoon wat je nog hebt liggen.

En misschien denk je dat het een droge hap is omdat er niet echt een saus doorheen zit. Maar dat is echt niet zo, het is door al het vocht uit de groente en de cottage cheese 'sappig' genoeg. Maak & proef het maar eens!


Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • tijm (vers of uit een potje)
  • peper
  • knoflookpoeder
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • 150 gram cottage cheese (of hüttenkäse)
  • 250 gram tagliatelle (of een andere pasta)

Als je er graag vlees doorheen wilt:

  • 50 gram spekjes
  • 150 gram gekruid gehakt


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de courgette, aubergine, paprika, ui en tomaat in stukken. 
  3. Schep de groenten in een grote ovenschaal en roer er de balsamicoazijn, een scheutje olijfolie, tijm, peper en knoflook door heen.
  4. Als je er graag vlees bij wilt eten: bak dan eerst het gehakt rul en bak de spekjes heel kort. Schep het vlees daarna door de groenten in de ovenschotel.
  5. Bak de groenten in 30 minuten gaar in de oven. Schep na 15 minuten om (wel voorzichtig doen, ik heb er al eens heel erg mijn arm door gebrand omdat ik 'het even snel' wilde doen...)
  6. Kook ondertussen de pasta.
  7. Snijd de basilicum in stukjes.
  8. Roer de helft van de basilicum en wat peper door de cottage cheese.
  9. Serveer de pasta met de groenten, een schep cottage cheese en de rest van de basilicum. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.