orecchiette met pesto & tomaat

Ik heb van Sinterklaas een nieuwe vijzel gekregen! Die had ik namelijk nog niet. En natuurlijk moest ik 'm meteen uitproberen. Ik maakte verse pesto, die ik gebruikte voor een lekkere pastasaus. 

Deze pasta is helemaal vegetarisch, en ik vind 'm zo heerlijk. Maar de mannen wilden er natuurlijk wel vlees bij, dus speciaal voor hen heb ik er spekreepjes bij gebakken (& dat vonden ze er prima bij smaken). Eten jullie vaak vegetarisch?

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram orecchiette (pasta) - een andere pastasoort (zoals penne) kan natuurlijk ook!
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 klein teentje knoflook
  • 20 gram pijnboompitten
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 80 gram crème fraîche light
  • peper
  • zout
  • evt. spekreepjes

 

En zo maak je 't

  1. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af.
  2. Stamp in een vijzel de basilicumblaadjes fijn. Doe de knoflook, pijnboompitten, de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie er bij. Stamp tot je een mooie puree hebt. 
  3. Snijd de tomaten door de helft en snijd de zaadlijsten er uit. Doe de tomaten daarna samen met de crème fraîche in een kom en maak er met een staafmixer een gladde saus van. 
  4. Doe de pesto en tomatensaus in een wok en verwarm dit al roerend in een paar minuten. Schep de pasta er door en roerbak totdat alles goed heet is. Breng het op smaak met wat peper en zout. 
  5. Als je er graag wat vlees bij wilt, bak dan ondertussen de spekreepjes gaar.
  6. Verdeel de pasta (en evt. de spekreepjes) over twee borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over heen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.