Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: lekker knapperige kruidnoten bakken. Onze jongens hebben er elk jaar opnieuw weer veel plezier in. Ze maken de meest vreemde kruidnoten (en ondertussen stiekem van het deeg snoepen natuurlijk). Lekker! 

De Sinterklaaskoorts is weer in volle hevigheid losgebarsten in huize Balt. Vooral onze Hessel van 5 zit ademloos voor de televisie wanneer het Sinterklaasjournaal er voor is. Als dat maar goed komt... :-) Vanaf het moment dat het Bart Smit speelgoedboek op de mat valt, slaat het Sinterklaasvirus hier overigens elk jaar al toe. Dan zijn de jongens druk bezig met het maken van verlanglijstjes: uit de folders wordt druk geknipt en gescheurd, en alles wordt daarna  keurig in een plakboek geplakt. 

En ja, als je dan in de Sinterklaas stemming bent, dan moeten er ook pepernoten worden gebakken. Aldus de jongens. En ik vind het zelf ook niet erg, want ze zijn erg lekker. De pot is elke keer weer zomaar leeg!
 


Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, of 300 gram patentbloem + 9 gram bakpoeder
  • 140 gram bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 5 eetlepels melk
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • evt. smarties of m&m's

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kneed alle ingrediënten door goed elkaar. Leg de deegbal een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
  3. Draai kleine balletjes van het deeg, zo groot als een klein knikkertje. 
  4. Wil je chocoladekruidnoten? Druk dan in elk deegballetje een smartie of m&m. Zorg dat het deeg er helemaal om heen zit.
  5. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier, schuif in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.