IJsfruit met kwark

Een perfect & gezond nagerecht of tussendoortje voor op een warme dag: ijsfruit met kwark. Lekker fris en zonder vet! 

Ik maakte dit ijsfruit met banaan en aardbeien, maar ander fruit kan natuurlijk ook. Kies gewoon wat je lekker vind! Eventueel kun je wat slagroom bij serveren. Maar dat maakt het natuurlijk wel weer minder gezond ;-)

Ingrediënten

  • aardbeien
  • banaan
  • magere kwark
  • evt. beetje suiker of zoetstof


Bereiden

  1. Snijd de kroontjes van de aardbeien. Snijd de banaan in plakjes.
  2. Als je van zoet houdt, breng dan eerst de kwark op smaak met een beetje suiker of zoetstof. Het is niet beslist nodig, het fruit is van zichzelf ook al zoet.
  3. Neem een grote plastic bak (met deksel is het handigst) en leg een stukje bakpapier op de bodem.
  4. Haal het fruit met een lepeltje door de kwark heen en leg het in de plastic bak. Doe eventueel nog een beetje extra kwark op het fruit, als je het fruit nog kunt zien.
  5. Doe de deksel op de bak en zet hem minstens 3 uur in de vriezer.
  6. Serveer meteen als je het ijsfruit uit de vriezer haalt (de kwark ontdooit snel). 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.