Snelle Chocolade havermoutcake
                    Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) 
Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter en bloem in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! 
Ingrediënten voor 1 kleine cake
- 2 bananen
 - 2 middelgrote eieren
 - 40 gram havermout
 - 2 theelepels cacaopoeder
 - 1/2 theelepel kaneel
 - 1 theelepel vanille-aroma
 - 1/2 theelepel bakpoeder
 - 2 eetlepels honing
 
En zo maak je 'm
- Doe alle ingrediënten in een mengkom.
 - Mix het met een mixer tot een zo glad mogelijk beslag. Je hoeft het niet te pureren.
 - Giet het beslag in een papieren cakevormpje van ongeveer 10 x 19 cm mok en zet 7 minuten in de magnetron op 900 W. Je kunt het beslag ook verdelen over 2-3 mokken; die moeten daarna 2-3 minuten op 900 W.
 
                    
                    
Reactie plaatsen
Reacties