Andijvieschotel met sperziebonen & gehakt

Houden jullie ook zo van andijvie? Ik eet heel graag andijviestamppot, maar ook deze andijvieschotel met sperziebonen & gehakt is erg lekker. 

Manlief houdt niet zo heel erg van andijvie. Anders had ik deze ovenschotel denk ik alléén met andijvie gemaakt, maar om het ook voor hem lekker te maken voegde ik sperziebonen & paprika toe. Dat vond ik zelf ook prima smaken trouwens, dus dat was helemaal niet erg!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 250 gram gekruid gehakt
  • 200 gram verse andijvie, gesneden
  • 200 gram sperziebonen, voorgekookt
  • 300 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zuivelspread naturel light
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • peper
  • zout
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het gehakt in 2-3 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 2 minuten mee.
  3. Doe de andijvie er bij en bak mee totdat het slinkt. Roer dan ook de voorgekookte sperziebonen er door heen.
  4. Kluts in een kom de eieren, zuivelspread en geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer het eiermengsel door de andijvie, sperziebonen en gehakt. Doe alles op de bodem van een ovenschaal.
  6. Verdeel de aardappelschijfjes er over heen. Strooi hier een handje Parmezaanse kaas over heen.   
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel in 40 minuten gaar. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

cees
3 jaar geleden

Leuk recept. Ga t vandaag proberen, Mijn vrouw wil weinig aardappelen door de bonen en andijvie en andere ingrediënten toch een voedzame maaltijd lijkt me.