Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Mueslibrood

Mueslibrood! Niet voor het eerst dat ik dat bakte trouwens, dat deed ik al veel vaker. Want dit is gewoon een lekker brood!

Lees meer »

Bananencake met pecannoten

Ik wilde een cake bakken, maar ik had geen eieren meer! Ik verving ze dus door twee rijpe bananen. En dit is het resultaat: een bananencake met pecannoten.

Lees meer »

Moestuin update: appelbloesem!

Hallo, appeltaart! Wat staat 'ie mooi in bloei hè, ons kleine appelboompje? Hij zit boordevol met knalroze bloesem. Ik hoop zo dat dat dit jaar heel veel appeltjes en dus een appeltaart oplevert!

Lees meer »

Woezel & Pip taart

Vandaag hebben we een feestje: ons neefje is jarig! En op zijn verzoek maakte ik een fondanttaart met Woezel & Pip voor hem. Ik maakte de twee hondjes zelf, zonder een uitsteekvorm. Het was even een projectje, maar niet heel ingewikkeld!

Lees meer »

Chocoladecake

Naast een gewone vanillecake is dit ook een favoriet van onze jongens: een simpele, basic chocolade cake. Heel eenvoudig om te maken en altijd lekker!

Lees meer »

Kip tikka masala

Dit is kip tikka masala: in yoghurt & kruiden gemarineerde kipfilet, dat je daarna bakt met nog veel meer kruiden & tomatensaus. Lekker met rijst en een stukje naan brood!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!