Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bierbrood met olijven & feta

"Gooi je BIER door het brood?" vroegen de jongens met opgetrokken wenkbrauwen. Ja dus! En ook nog olijven en feta, met als resultaat een heerlijk broodje waar je helemaal geen werk van hebt. Je hoeft het deeg niet te kneden en het hoeft ook niet te rijzen!De jongens dachten trouwens dat het brood naar bier zou smaken, maar dat is helemaal niet zo. Daar proef je niks meer van!Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Griekse yoghurttaart met bramenjam

Van mijn broer en schoonzus - die op vakantie gingen en daarom de koelkast leeg moesten maken - kreeg ik een grote bak dikke Griekse yoghurt. Onze jongens zijn niet zulke yoghurteters, dus ik besloot om er dan maar een taart van te maken. En die ging natuurlijk moeiteloos op!Om smaak aan de taart te geven roerde ik er een restje zelfgemaakte bramenjam (zonder pitjes) door heen. Daardoor kreeg de taart ook meteen een mooi roze kleurtje! Je kunt natuurlijk ook een andere smaak jam gebruiken, en je kunt ook vers fruit door de yoghurt roeren. Dat is ook erg lekker! Ingrediënten voor 1 taart

Lees meer »

Kruimelplaattaart met bramenjam

Wie jarig is trakteert! En omdat ik héél veel collega's heb om te trakteren (op het werk én bij voetbal) en ik niet zoveel tijd had, maakte ik een paar hele grote bakplaten vol met kruimeltaart met zelfgemaakte bramenjam. Zomaar klaar! 

Lees meer »

Courgette lasagne met zongedroogde tomaat & geitenkaas

Vandaag een vegetarisch en light gerecht: courgette lasagne met zongedroogde tomaat, spinazie en geitenkaas. Zo lekker!Na een vakantie vind ik het altijd fijn om weer wat gezonder te eten. Niet dat wij het op vakantie nu zo bont maken hoor - ik kwam dit jaar zelfs net zo zwaar terug als dat ik voor vertrek was (best knap, al zeg ik het zelf!) - maar we eten wel altijd meer patat, ijsjes en lekkers dan thuis. Dus nu thuis maar weer eens 'gewoon' en met lekker veel groente.  Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Melktert

Dit is toch wel één van mijn favorieten, hoor! Een Zuid-Afrikaanse melktert, die stond al lang op mijn bak-verlanglijstje. Een poos terug had ik een mooie reden om 'm eindelijk eens te maken: de collega's van mijn man hadden wel weer eens zin in een taartje. En ik had alleen basisingrediënten in huis. Lekker toevallig, want daar kun je dus precies een melktert mee maken! :-) Een melktert (of in het Nederlands: melktaart) is een lichtzoet nagerecht uit Zuid-Afrika. De bodem van de taart is zoet & knapperig, en de vulling bestaat uit melk, eieren, suiker & bloem. Hoe je 'm maakt verschilt per recept: bij de ene methode bak je de vulling & bodem tegelijk, maar je kunt ook eerst de bodem bakken en daarna de vulling er in gieten. Ik koos voor dat laatste, dat vond ik wel zo makkelijk. Ik vind trouwens dat je melktert ook gewoon bij de koffie en thee mag eten hoor, en niet alleen als dessert. Beetje vers geklopte slagroom er bij... yum! En nu maar hopen dat de collega's 'm ook vonden smaken... :-) Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!