Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zebracake

Een zebracake stond al heel lang op mijn to-do-lijstje, maar het kwam er steeds maar niet van. Ergens had ik misschien in mijn hoofd dat het heel ingewikkeld was. Dat valt echt reuze mee: het is super simpel, maar je moet er alleen een beetje geduld voor hebben!

Lees meer »

American cookies

🍪 Koekjes bakken is een heerlijk klusje voor in het weekend, vinden jullie ook niet? Deze American cookies zijn lekker knapperig en er zitten dikke stukken chocolade in. De jongens vonden ze heerlijk, al hadden ze één opmerking: er had wat hen betreft nog wel wat meer chocolade in gemogen! 🍫😄

Lees meer »

Suikerbroodje

🍞 Dit was een heel makkelijk suikerbroodje! 😊 Ik maakte 'm namelijk met een broodbakmix voor krentenbrood dat ik had gekregen. Maar ik had geen krenten, dus in plaats daarvan deed ik er parelsuiker en kaneel door. En voilà! Een lekker suikerbroodje. Niet zo lekker als mijn helemaal zelfgebakken suikerbrood, maar hij kon er prrrrima mee door 😋😋

Lees meer »

Joodse appelcake

Ik vind het altijd veel leuker om een cake in een tulbandvorm te bakken dan in een gewone rechte cakevorm, jullie ook? Dit keer bakte ik een Joodse appelcake met kaneel. Ik kwam er verschillende recepten voor tegen, maar ik weet eigenlijk niet waarom het een Joodse cake is. Als jullie wel een idee hebben, dan hoor ik dat heel graag! Ik ben erg benieuwd. De cake was in elk geval lekker :-)

Lees meer »

Zuurdesemstarter

Bij de verhuizing was mijn zuurdesemstarter gesneuveld, dus ik ben nu maar weer begonnen aan een nieuwe. En aangezien mijn roggemeel óók op was, moet ik het dit keer met alleen tarwemeel en -bloem doen. Dus dat duurt allemaal wat langer, maar de aanhouder wint, hè? En kijk, er zit toch zeker enige beweging in. Gewoon nog even volhouden dus & dan kan ik binnenkort weer desembrood bakken! Zelf ook een starter maken? Hier lees je hoe je dat moet doen.

Lees meer »

Sachertorte

De jarige mag altijd de verjaardagstaart kiezen. Onze 11-jarige vond dat toen hij (al weer een tijdje geleden) jarig was niet zo ingewikkeld: het moest een chocoladetaart worden. En dit keer geen M&M cookietaart, maar een taart waar nog meer chocolade in zit. Dat werd deze sachertorte! Afgezien van de abrikozenjam die tussen de cakelagen zit bestaat de taart verder vooral uit chocolade. Perfect taartje dus voor de echte chocoladeliefhebbers! Je kunt er het beste niet al te grote punten uit snijden, want het is een erg machtig gebakje. :-)Ingrediënten voor 1 taart (16 punten)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!