Mijn salami pizza in de Telegraaf

Gepubliceerd op 11 maart 2017 om 14:21

Dat is al lang geleden, dat ik zelf pizza's bakte! Mijn zelfgebakken salami pizza staat vandaag in het VRIJ magazine van de Telegraaf. Hoog tijd om 'm zelf ook weer eens te maken. Ik weet al wat wij vanavond gaan eten... :-)

Het recept voor deze pizza vind je natuurlijk hier!

Een pizza met salami is de alltime favorite van onze middelste zoon. Als dat op tafel staat, dan gaat zijn bord zonder problemen en in rap tempo leeg! Vaak komt dat dan overigens nog wel vrij precies: het moet dan wel een pizza van dat ene specifieke merk zijn, en niet een andere. Maar deze zelfgemaakte pizza is gelukkig ook goedgekeurd. Hij was zomaar op!

Voor een hele rechthoekige bakplaat vol gebruik ik trouwens 3/4 van het pizzadeeg basisrecept. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je bakplaat is. De baktijd blijft ook bij één grote pizza hetzelfde. 

Pizzasalami15-2.jpg

Ingrediënten voor 1 pizza

  • 1/3 pizzadeeg basisrecept
  • een paar eetlepels sugo basilicum (tomatensaus)
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • een paar plakken salami

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak het pizzadeeg zoals beschreven in het recept. Rol het deeg met een deegroller uit tot een ronde pizzabodem. 
  3. Smeer met de bolle kant van een lepel de sugo basilicum op de pizza.
  4. Strooi de geraspte kaas er over heen.
  5. Leg de plakken salami op de pizza.
  6. Bak de pizza in 12-15 minuten gaar. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

2017-03-11SalamipizzainTelegraaf_2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Riny
7 jaar geleden

Hoi Syts, ben blij met jouw pizza recept. Dankjewel dat je het zo duidelijk laat zien met foto's. Ga je recept glutenvrij maken. Lijkt me heerlijk om van zelfgemaakte pizza te smullen.