Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Surinaamse roti met kip massala

surinaamse roti met kip massala

Surinaamse roti, met kip, aardappels, tomaat, ei & sperziebonen! Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf maar wilt. Ik liet de pepers er uit, zodat iedereen er zelf mango chutney of sambal aan toe kon voegen. 

 

Roti zijn ongerezen, platte Indiase broden die super makkelijk te maken zijn: je bakt ze gewoon net als pannenkoeken in een pan. De Surinaamse roti wordt in India ook wel chapati genoemd. Officieel eet je roti met je handen: je breekt een stukje van het brood af, en daar schep je vervolgens het eten mee op. Ideaal voor kinderen dus! :-)

 

Je kunt roti helemaal zelf maken, maar je kunt ze ook al kant-en-klaar in de supermarkt kopen; dan hoef je ze alleen nog maar even af te bakken. Ik koos vandaag voor de variant er tussen in: ik maakte de roti zelf, maar wel met een meelmix. Je kunt het jezelf dus zo makkelijk of moeilijk maken als je maar wilt. 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram Chan's roti mix aardappel
  • 300 ml lauw water
  • 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 3 stukken kipfilet, in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels tandoori massala
  • 100 ml water
  • 2 tomaten, in stukjes
  • peper, zout
  • 400 gram sperziebonen
  • 4 eieren, hardgekookt
  • mango chutney
  • sambal

 

En zo maak je 't

  1. Roer de roti mix en het water door elkaar en kneed het tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg in 8 ballen; rol die door een bakje met wat olie, en laat ze daarna bij kamertemperatuur 15 minuten rijzen. 
  2. Rol de ballen uit tot een zo dun mogelijke ronde lap en bak ze daarna in een koekenpan in een paar minuten goudbruin. Leg de roti daarna aan de kant. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Fruit de ui, knoflook en tandoori massala een paar minuten. Doe daarna de kip er bij en roerbak tot de kip gaar is. 
  4. Voeg de aardappels en het water toe en breng het geheel aan de kook. Doe daarna de tomaat er bij en laat alles met een deksel er op minstens 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelblokjes gaar zijn. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. 
  5. Kook ondertussen de sperziebonen gaar. 
  6. Warm de roti nog even op in de magnetron, en serveer daarna met het aardappel-kip mengsel, de sperziebonen en gekookte eieren. Voeg naar smaak sambal of mango chutney toe. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.