maïscake met 3 laagjes

Zie je de verschillende laagjes in deze cake? Een stevige kruimelbodem, in het midden een custardlaag & een licht knapperige laag op de bovenkant. En weet je wat nou zo leuk is? Ik maakte al die laagjes met één zelfde beslag! 

Ik had er al vaker over gelezen, over dit soort 'magic cakes', waarbij je met één beslag (dat je ook in één keer in de vorm giet) een cake of taart met verschillende laagjes kunt maken. Zo grappig! Dat moest ik natuurlijk ook proberen. En het werkt echt!  De verschillende lagen ontstaan doordat het maïsmeel naar de bodem zakt en de zemelen rijzen. Daartussen krijg je dan een puddingachtige laag. 


Je proeft het maïsmeel wel echt in deze cake, en hoewel ik maïsbrood en maïskoekjes erg lekker vind, vind ik dat in een cake toch wat minder geslaagd. Alhoewel cornbread wel heel erg lekker is trouwens, en dat is ook een soort cake! Maar ik ga toch nog eens kijken of ik deze cake met iets anders dan maïsmeel kan maken.

Ingrediënten voor 1 cake van 12-16 punten

  • 130 gram maïsmeel
  • 65 gram volkoren tarwemeel
  • 65 gram tarwebloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 720 ml melk
  • 1 middelgroot ei
  • 85 gram vloeibare honing

Voor de versiering:

  • poedersuiker

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Roer de droge ingrediënten door elkaar.
  3. Mix de melk, honing en het ei door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe & mix tot een glad beslag. Het mengsel is nogal dun, dat hoort zo. 
  5. Leg een vel bakpapier over de bodem van  een springvorm van 24 cm & klem daarna de rand er om heen. 
  6. Giet het beslag er in. Bak de cake in 50 minuten gaar. Haal de vorm uit de oven & laat de cake in de vorm afkoelen. 
  7. Bestrooi voor je 'm serveert met wat poedersuiker. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.