Hartige taart met kip

Hartige taart gaat er altijd in. En je kunt 'm vullen met allemaal restjes, super handig! :-) Deze hartige taart vulde ik met kip, courgette, snijbonen, aardappelblokjes, champignons & paprika. Dakje er op, kaas er over & alleen nog even in de oven bakken. Lekker!

Bij ons lagen er nog snijbonen, courgette, champignons en paprika in de kast. Maar ik heb deze hartige taart ook al eens gemaakt met doperwten en wortel er door, dat smaakte ook prima. De wortel moet je dan wel even voorkoken, want anders blijft die heel hard & dat is dan weer niet lekker. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 velletjes deeg voor hartige taart
  • 1 kipfilet, in stukjes
  • kipkruiden
  • 1/4 courgette, in blokjes
  • 50 gram snijbonen, in stukjes
  • 50 gram champignons, in stukjes
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 90 gram aardappelblokjes (koelvers of uit de diepvries)
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • peper, zout, aardappelkruiden
  • handje geraspte kaas
  • beetje verse bieslook, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de kipfilet met de kipkruiden.
  3. Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Bekleed de bodem en zijkant van een ovenschaaltje met 4 velletjes. Rol het deeg daarvoor desnoods met een deegroller even uit tot het de goede vorm heeft.
  4. Bak de kip in een wok gaar. Voeg daarna de groente & aardappelblokjes toe en bak nog een paar minuten mee. Haal de wok daarna van het vuur.
  5. Roer het ei en de kokosmelk door het kip-groentemengsel. Breng alles op smaak met wat peper, zout en/of aardappelkruiden. Schep het daarna in de ovenschaal.
  6. Bedek de ovenschotel met de rest van het hartige taartdeeg en druk het deeg goed tegen de opstaande deegrandjes aan.
  7. Strooi de geraspte kaas over de schotel.
  8. Zet de schotel in de oven en bak hem in 25-30 minuten goudbruin. Strooi daarna de verse bieslook er over heen. Een beetje sla smaakt er prima bij!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.