Snickerdoodle mokcake

Ik ben gek op alles met suiker & kaneel. Jullie ook? Suikerbrood, kaneelkoekjes, cake of een pannenkoek met kaneelsuiker... allemaal zó lekker! Deze snickerdoodle mokcake is dat dus dus ook. En het mooiste is nog wel dat je 'm in een paar minuten gemaakt hebt!  

Een snickerdoodle is een Amerikaans koekje met suiker & kaneel, dat van buiten knapperig is & van binnen lekker zacht. Ongeveer zoals deze kaneeltjes, die ik al heel vaak heb gemaakt. Deze mokcake met kaneelsuiker is dus de cakeversie van dat koekje!  

Ingrediënten voor 1 mokcake

  • 55 gram tarwebloem
  • 28 gram kristalsuiker
  • 1/4 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 1/4 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 60 ml melk, op kamertemperatuur
  • 22 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Voor de suiker-kaneellaag: 

  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 1/4 theelepel kaneel

 

En zo maak je 'm

  1. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Roer ook de natte ingrediënten door elkaar. Mix daarna de natte & droge ingrediënten. 
  2. Roer de suiker & kaneel door elkaar.
  3. Doe afwisselend laagjes beslag & laagjes kaneelsuiker in een mok. Eindig met een laagje kaneelsuiker.
  4. Zet de mok in de magnetron en 'bak' de cake in 90 seconden op 900 watt gaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.