Home » Nieuws

Nieuws

Nachos ovenschotel

"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)Heel veel nachos schotels bestaan trouwens vooral uit gehakt, tomatensaus en kaas. En chips natuurlijk. Ik heb daar wat meer een complete maaltijd van gemaakt door er groente & kidneybonen aan toe te voegen. Lekker!Ik nam gewoon wat er nog aan groente in de koelkast lag, maar je kunt ook voor andere groenten kiezen. Maïs bijvoorbeeld, of ui en tomaat. Smaakt er allemaal prima bij! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Patat (frites)

Dit hebben jullie vast al veel vaker gedaan, maar bij ons thuis was het er nog niet eerder van gekomen: zelf frites maken & daarna bakken in de frituurpan. Hoog tijd dus om dat eens een keer te gaan maken! Zelfgemaakte ovenfriet heeft hier al wel veel vaker op tafel gestaan. Ook lekker! En deze variant met zoete aardappel moet je ook eens proberen, als je die nog nooit hebt geproefd! 

Lees meer »

Zelfgemaakt ijs

Een ijsje met homemade straciatella- en vanille-ijs! Ik maakte het ijs zonder ijsmachine (want die heb ik niet), maar met een mix van Dr. Oetker dat ik op vakantie in Hongarije tegenkwam. En daar hebben jullie dus helemaal niks aan, tenzij jullie toevallig ook in de buurt van Hongarije zijn... :-)

Lees meer »

Halušky

Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!Halušky lijkt wel wat op spätzle en gnocchi. Het wordt gemaakt van aardappels & bloem. Daar maak je een deeg van, dat je in kleine stukjes snijdt. Dat kook je kort & serveer je daarna met kaas & spek. In Slowakije eten ze halušky meestal met spek en bryndza, een schapenkaas die veel op feta lijkt. Dat kon ik niet vinden, dus ik gebruikte gewone feta. En eigenlijk vond ik 't daarmee nog veel lekkerder. De echte Slowaak zal het wel niet met me eens zijn, maar ik geef denk ik toch de voorkeur aan mijn Nederlandse versie van halušky! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Kipfilet korn tosti's

Ik maakte vanmiddag een paar hele dikke tosti's, met lekker dikke plakken zelfgebakken brood en heel veel kaas, kipfilet, tomaat & andijvie. En eentje zonder kip voor mezelf, natuurlijk :-) Hoe zag jullie lunch er uit?Ingrediënten voor 2 tosti's

Lees meer »

Chocolade cupcakes (basisrecept)

Een altijd-handig-basisrecept voor chocolade cupcakes. Met een paar basic ingrediënten heb je cupcakes die altijd lukken & waar je alle kanten mee op kunt! Ingrediënten voor 24 cupcakes

Lees meer »

Pizza bakken in de skottelbraai

Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het afgelopen zomer & je ziet het: dat gaat prima! Dit jaar kochten wij een pizzasteen voor bij onze skottelbraai. Niet eens zozeer om pizza's mee te bakken trouwens, want ik wilde er eigenlijk brood op bakken. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we er geen pizza's mee gingen maken. Onze middelste zoon is gék op salamipizza's, dus hij wilde het héél graag gaan proberen!We zaten op de camping, dus dit keer maakte ik niet zelf de pizza's. We deden gewoon lekker makkelijk en kochten een paar kant-en-klare diepvriespizza's. Die hebben ze in Slowakije gelukkig ook (zelfs heel veel Dr. Oetker pizza's - meer nog dan wij hier in de Jumbo hebben!). Als je liever zelf pizza's maakt, dan kan dat natuurlijk ook! Hier vind je een recept daarvoor. Het pizzabakken ging prima! Wel supersnel. De eerste pizza had nog zo'n 10 minuten nodig, maar de pizza's daarna waren met een minuut of 6-7 echt wel klaar. Ingrediënten

Lees meer »

Estonian kringel (Estlandse pretzel)

Ik ben gek op gevlochten broden, helemaal als er ook nog eens een vulling in zit. Al die streepjes en draaiingen in het brood, dat ziet er zo mooi uit! Deze Estlandse kringel stond daarom al een tijdje op mijn te-bakken-lijst. Een lekker zoet brood met suiker en kaneel er door. 

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten. Dit soort pakketjes kun je ook heel goed in de skottelbraai of op de barbecue klaar maken. Dan heb je lekker weer eens wat anders te eten op de camping! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tips om een vochtige taartbodem te voorkomen

Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie appel- of perentaart te nat blijft? Dan ziet de taart er zo mooi uit als hij uit de oven komt, maar blijkt 'ie bij het aansnijden toch niet helemaal perfect te zijn... zó vervelend! Met deze tips kun je dat voorkomen:

Lees meer »

Gnocchi met pesto en garnalen

Gnocchi met pesto & garnalen! Lekker én super simpel om te maken, want je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ook ideaal voor op de skottelbraai!Gnocchi wordt gemaakt van aardappels en tarwemeel. Van aardappelpuree, meel en zout worden balletjes gekneed. Die kook je, en als ze boven komen drijven is de gnocchi gaar. Ik maakte er ook al eens een ovenschotel met tomaat mee, die is ook lekker! Je zou ook nog wat spekjes mee kunnen bakken bij dit recept; die smaken er ook goed bij. Maar nodig is het niet; er zit al veel smaak aan door de garnalen & pesto.   

Lees meer »

Aardbeienslof

Wij vieren vandaag een feestje: want mijn man is jarig! En drie keer raden wat zijn favoriete gebak is... een aardbeienslof, dus. Al vindt hij alleen de sloffenbodem zonder de room, aardbeien en slagroom ook al lekker genoeg, haha! 

Lees meer »

Patat bakken in de skottelbraai

Favoriete vakantiemaaltijd van de jongens, uiteraard: patat op de camping! Op de skottelbraai kun je prima Franse frietjes bakken. Heel snel klaar en minstens zo lekker. En of je nu opgebakken aardappeltjes of opgebakken frietjes eet... dat maakt ook niet zoveel uit, toch?Onze drie jongens maken we er in elk geval heel erg blij mee. Meer handige recepten voor op de camping vind je hier (en hier specifiek voor de skottelbraai). Ingrediënten

Lees meer »

Bramen-appeljam

Een paar weken terug ontdekten we achter de kerk een heleboel dikke, rijpe bramen. Die moesten we natuurlijk wel plukken! Samen met Wander maakte ik er vier potten lekkere bramen-appeljam van. Zonder pitjes, want daar houden de jongens niet van :-)

Lees meer »

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Aardbeien kwarktaart met bastognebodem

Tropische temperaturen; dat vraagt om een zomers taartje met héél veel aardbeien! Deze kwarktaart maakte ik met aardbeienkwark, aardbeienjam en een dikke bastognebodem. En heel veel verse aardbeien, natuurlijk.

Lees meer »