Kruidcake met gember & rozijnen

Laatst zei ik het al: mijn moeder bakt de lekkerste kruidcake. Dit is zoals zij 'm maakt: met gember en rozijnen er door. Heel makkelijk om te maken & zó lekker! 

Ik houd trouwens helemaal niet van gember. Vroeger lustte ik ab-so-luut geen cakes en kruidkoeken waar van die gladde gember stukjes in zaten. Die peuterde ik er het liefst uit. Brrr! En tegenwoordig ben ik nog steeds geen grote fan van gember, al is mijn smaak kennelijk in de loop van de tijd toch veranderd. Want deze kruidcake is erg lekker - mét de gember stukjes er in. Ik vind de gember totaal niet overheersen en voor de smaak van de cake is 'ie onmisbaar. 

Als je gember nou écht heel vies vindt, zou je ook kunnen proberen om de gember eerst te pureren, zodat er geen stukjes meer in de cake zitten. En anders kun je ook in plaats van de gemberstukjes wat gembersiroop door de kruidcake doen. 

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 125 gram bakgember (kleine stukjes)
  • 265 ml water
  • 150 gram rozijnen

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een klein cakeblik van 11 x 26 cm met bakpapier.
  2. Roer de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, kaneel en kruidnagel door elkaar.
  3. Voeg de gember en het water toe en roer alles met een pollepel of een mixer met deeghaken goed door elkaar.
  4. Roer de rozijnen door het beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm. Bak de kruidcake in het midden van de oven in 90 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ida
een jaar geleden

De verhouding v bloem en water klopt niet,heb er t dubbele water bijgedaan,staat nu in de oven ,ben benieuwd of dan de rest nog klopt

Paula
een jaar geleden

Klopt die 500 gram bloem wel? Het lijkt zoveel. Temperatuur oven, hete lucht.