Home » Recepten » Snoep & chocola » Kruidnoten bonbons

Kruidnoten bonbons

Deze bonbons maakte ik omdat ik, dankzij mijn schoonzus, met een enorme bult kruidnootjes zat (zie ook de pepernotencake).

Geen slecht idee, want dit smaakte prima! Ik pakte ze leuk in en had vervolgens meteen mooie kerstcadeautjes. 

Ingrediënten voor ca. 14 bonbons

  • 200 gr pepernoten
  • 120 gr roomkaas naturel (die van de Aldi of Lidl werkt prima!)
  • 150 gr pure chocolade
  • Spikkels, chocoladekrullen of andere versiering

 

Bereiden

  1. Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. 
  2. Doe het pepernotenkruim in een kom en meng het goed met de roomkaas. 
  3. Maak met natte handen kleine balletjes van de pepernoten. 
  4. Zet de balletjes een half uur in de koelkast. 
  5. Smelt ondertussen driekwart van de chocolade au bain marie. Als de chocolade is gesmolten zet je de pan uit en roer je de rest van de chocolade er door. 
  6. Haal de balletjes één voor één door de gesmolten chocolade. Laat ze een beetje uitlekken en leg ze op een velletje bakpapier.
  7. Versier de bonbons met spikkels, chocoladekrullen of wat je maar lekker vindt. 
  8. Laat de bonbons ongeveer een uur uitharden in de koelkast.


Dit recept vond ik op
Uit Paulines Keuken. 

 

Pepernotenbonbons-1.jpg
Pepernotenbonbons2.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.