Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Turkse prei-plaattaart

Turkse prei-plaattaart

Deze turkse taart is weer eens een andere manier om groenten te eten. Wil je er graag vlees bij? Voeg dan wat reepjes ham of rul gebakken gehakt toe!

 

Benodigdheden voor 1 bakplaat

  • 1 kilo prei
  • 2 grote of 3 normale wortels
  • 1 groene peper
  • 250 gram witte kaas
  • 3 eieren
  • 50 gram bulgur 
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 handvol verse dille
  • sesamzaad

 

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en giet er 50 ml kokend water bij. Doe er een deksel op en laat de bulgur wellen. 
  2. Snij de prei en groene peper in reepjes, en rasp de wortels.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de wortel met de groene peper en prei tot het meeste vocht is verdwenen. Laat het groentemengsel even afkoelen.
  4. Roer de eieren los met de fijngehakte dille en verkruimel de kaas.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Voeg de eieren, kaas, bulgur, meel en bakpoeder toe aan de groenten. Roer even goed door tot het goed gemengd is en spreid het dan mooi gelijk verdeeld uit op de bakplaat.
  7. Strooi er wat sesamzaadjes overheen en schuif de bakplaat in de oven.
  8. De prei-plaattaart is na ongeveer 30 minuten klaar; de bovenkant is dan mooi lichtbruin.
  9. Laat de plaattaart afkoelen en snij hem in  punten.

 

Turkseprei-plaattaart.jpg
2014-11-26180422.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.