Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Courgette spaghetti

Courgette spaghetti

Dit is lekkerrrrr! Echt. Een aanrader. Heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld pasta. Maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik deze courgette spaghetti met spinazie en pesto gewoon zo heb opgesmuld.

Courgette heeft zelf niet zoveel smaak, maar de zelfgemaakte pesto maakt het erg lekker. Als je geen zin hebt om zelf de pesto te maken, kun je natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol verse basilicum
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas + extra om er over heen te strooien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 middelgrote courgettes
  • 400 gram verse spinazie
  • Peper en zout

 

En zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan zonder boter of olie.
  2. Pureer in een blender of met een staafmixer de zongedroogde tomaten (met de olie die er nog aan zit), pijnboompitjes, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet de pesto aan de kant.
  3. Maak met een grote rasp of mandoline spaghetti slierten van de courgette.
  4. Verhit wat olie of boter in een grote wok. Bak de courgette spaghetti op laag vuur voor ongeveer 2 minuten, totdat de courgette slap wordt. 
  5. Voeg de verse spinazie toe en bak die kort mee, totdat de spinazie slinkt.
  6. Doe daarna de pesto door de courgette spaghetti en bak nog even kort mee, totdat alles goed warm is.
  7. Verdeel de spaghetti over vier borden en strooi er nog wat extra Parmezaanse kaas over heen. Eet smakelijk!

Het recept vond ik hier: 

http://www.justataste.com/zucchini-noodles-sundried-tomato-pesto-recipe/ 

Courgettespaghetti4.jpg
Courgettespaghetti7.jpg
Courgettespaghetti9.jpg
Courgettespaghetti16.jpg
Courgettespaghetti21.jpg
Courgettespaghetti18.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.