Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Toscaanse kipschotel

Toscaanse kipschotel

Toscaansekipschotel15.jpg

Maken jullie wel eens een maaltijd in een braadzak? Met een Braadstomen zakje maakte ik een Toscaanse kipschotel met krieltjes en lekker veel groente. 

Niet helemaal zelfgemaakt dus dit keer, want ik gebruikte er een pakje voor. Maar dat pakje was eigenlijk alleen bedoeld voor kip met een beetje groente. Daar maakte ik dus een complete maaltijd in een zak van. Kan net zo goed en wel zo gemakkelijk!

Ik combineerde de kip met krieltjes (lekkere combi!), maar ik denk dat rijst hier ook heel goed bij past. Die zou ik dan alleen niet bij de braadzak in doen maar gewoon even apart koken. 

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 2 grote stukken kipfilet
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 zakje Maggi Braad Stomen Toscaans
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1/2 aubergine
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 zakje Maggi Braad Stomen Toscaans
  • 400 gram ongekruide mini-krieltjes

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in stukken en doe die in de braadzak (die zit in het Maggi Braad Stomen pakketje). Doe de tomatenpuree en kruidenmix er bij en schud en kneed alles voorzichtig door elkaar, zodat de kruiden goed met de kip zijn gemengd.
  3. Snijd de aubergine, courgette, paprika en ui in stukjes. Doe de groenten samen met de krieltjes bij de kip in de zak. Schud en kneed alles goed door elkaar. 
  4. Doe de zak dicht met het klipje en leg de zak in een grote ovenschaal. Schuif in de oven en bak in 35-40 minuten gaar. 
Toscaansekipschotel22_vk-1.jpg
Toscaansekipschotel6.jpg
Toscaansekipschotel13_vk.jpg
Toscaansekipschotel15_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.