Home » Recepten » Hapjes & drankjes » Wrap met zalm & appel

Wrap met zalm & appel

Hapjeappelwrapzalm4.jpg

Misschien zou je zalm niet zo snel met appel combineren. Samen zorgt het voor een lekker fris hapje, dat je zeker eens moet proeven!

Ik maakte deze wrap voor een feestje (en hij was heul snel op) maar je kunt 'm natuurlijk ook gewoon als lunch oppeuzelen. Net zo lekker!

Ook handig om te weten: hier lees je hoe je kunt voorkomen dat de appelstukjes bruin worden, en hier hoe je de wraps die je overhoudt voor langere tijd kunt bewaren.

Ingrediënten voor 20-25 hapjes

  • 2 grote tortilla wraps
  • 1 granny smith appel
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper, zout
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje pijnboompitjes

 

En zo maak je het

  1. Schil de appel, snijd het klokhuis er uit en snijd hem in zo klein mogelijke stukjes.
  2. Meng de zure room met de kwark en de mayonaise (ik gebruikte Mayonnaise de Dyon, lees daar hier meer over). Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Smeer op elke wrap een dikke laag.
  4. Leg op elke wrap appelstukjes, zalm en pijnboompitjes.
  5. Rol de wrap op, zet er prikkers in en snijd hem daarna in hapklare stukjes. 



 

Hapjeappelwrapzalm1_vk.jpg
Hapjeappelwrapzalm5.jpg
Hapjeappelwrapzalm3.jpg
Hapjeappelwrapzalm6.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.