Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Ontbijt & lunch » Triangel roomkaas zalm

Triangel roomkaas zalm

Vandaag geen zelf gebakken brood, maar een zelf belegd broodje: een meergranen triangel met roomkaas en zalm. Om het weekend goed mee te beginnen :-)

Je kunt natuurlijk ook gewoon een lekker broodje beleggen met kaas of worst. Maar vind je het niet veel lekkerder met een paar laagjes beleg? In onze voorraadkast hebben wij daarom altijd een paar basis ingrediënten, zoals zuivelspread, sla, komkommer, tomaat, eieren, pesto en noten. Dan heb je zomaar een bijzonder broodje op tafel staan!

 

De zalm heb ik er dit keer speciaal voor gekocht, maar met bijvoorbeeld een beetje kaas en ham of een eitje maak je ook al snel iets lekkers. Neem gewoon lekkere ingrediënten en stapelen maar!

Ingrediënten voor 1 broodje

  • 1 meergranen triangel (broodje)
  • roomkaas of zuivelspread naturel
  • handje ijsbergsla
  • 75 gram gerookte zalm
  • handje pijnboompitten


En zo maak je het

  1. Snijd het broodje in de lengte door de midden.
  2. Besmeer beide helften met een laag zuivelspread of roomkaas.
  3. Beleg de onderste helft van het broodje met de ijsbergsla.
  4. Leg daar overheen de zalm. 
  5. Bestrooi met pijnboompitjes.

 

Triangelroomkaaszalm5.jpg
Triangelroomkaaszalm1_vk.jpg
Triangelroomkaaszalm3.jpg
Triangelroomkaaszalm1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.