Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Tarwebrood met lijnzaad

Tarwebrood met lijnzaad

Tarwebroodmetlijnzaad6.jpg
2016-02-06152013.jpg
2016-02-061520012.jpg

Een heerlijk brood voor elke dag: een tarwe busbrood met lijnzaad. Ik bakte 'm tijdens een workshop van Baksels.net.  

Lijnzaad is het zaad van de vlasplant en heeft een nootachtige smaak. Heerlijk samen met wat muesli door kwark en yoghurt, of door een smoothie, salade, koekjes en brood. Volgens de liefhebbers is 't erg gezond: het bevordert de stoelgang, is goed voor je hart en bloedvaten & bevat veel vitaminen.

Wat ik vooral leerde tijdens deze workshop: lijnzaad moet je even wellen in een schaaltje heet water. Lijnzaad neemt namelijk heel veel vocht op. Als je het meteen door je deeg zou mengen, dan haalt de lijnzaad vocht uit je brood waardoor het sneller uitdroogt. Eerst even wellen dus!

Hoe bewaar je nou zo'n zelfgebakken brood? Omdat er geen conserveringsmiddelen in zit, wordt zelfgebakken brood veel sneller oud. Ik bewaar dit dus gesneden in de vriezer, en ontdooi een paar plakjes in de magnetron. Dan is het weer heerlijk vers! Meteen het hele brood opeten is natuurlijk ook een optie :-)

Dit brood bakte ik ook tijdens een workshop van Baksels.net in Dronrijp. Meer info over deze workshop vind je hier op Baksels.net.

 

Tarwebroodmetlijnzaad16.jpg
Tarwebroodmetlijnzaad3.jpg
Tarwebroodmetlijnzaad112.jpg
2016-02-06151929-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.