Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Kaneelplukbrood

Kaneelplukbrood

Het makkelijke van een plukbrood is dat je het niet hoeft te snijden. Iedereen kan er gewoon zo een stuk aftrekken. Handig als er veel mensen komen te eten!

Dit kaneelplukbrood is door de basterdsuiker en kaneel lekker zoet. Ons huis rook heerlijk toen het uit de oven kwam! Het brood is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Daarna wordt het al snel wat droog. Niet te lang laten staan dus!

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 350 gram bloem
  • 40 gram melk
  • 20 gram verse gist
  • 50 gram boter
  • 30 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout

Voor de vulling:

  • 70 gram zachte boter
  • 80 gram bruine suiker
  • 2 theelepels kaneel

Bereiden

  1. Los de gist op in 3 eetlepels melk en zet aan de kant.
  2. Smelt de boter en voeg daarna de resterende melk en eieren er bij. Laat een beetje afkoelen. Kluts het ei er door.
  3. Doe de bloem in een kom en voeg het melkmengsel en de gist er bij. Kneed het vier minuten door elkaar met een mixer met deeghaken (of een keukenmachine, als je die hebt). Voeg het zout toe en kneed nog eens acht minuten. 
  4. Laat het deeg onder een theedoek op een warme plek 40 minuten rusten.
  5. Vet een broodblik (of groot cakeblik) in en bestuif het met bloem.
  6. Kneed het deeg kort door, maak er een bal van en laat nog eens 10 minuten rusten.
  7. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek van ongeveer 30x50 centimeter.
  8. Smeer de zachte boter over de deeglap.
  9. Meng de bruine suiker en kaneel door elkaar, en verdeel dit gelijkmaktig over de deeglap. Zorg dat je een beetje suiker overhoudt voor de bovenkant van het brood.
  10. Snijd het deeg in 6 even brede stroken en leg die voorzichtig op elkaar. Snijd deze lange stapel in 6 gelijke grote stukken, en zet die rechtop in de bakvorm.
  11. Smeer met een kwastje wat boter over de bovenkant van het deeg en strooi de resterende suiker er over heen.
  12. Laat het deeg onder een doek op een warme plek 45-60 minuten rusten.
  13. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  14. Bak het brood in 30-35 minuten gaar. Leg er wat aluminiumfolie overheen als het brood aan de bovenkant te donker wordt.
  15. Laat het brood 10 minuten rusten in de vorm en laat daarna afkoelen op een rek.

 

 

Kaneelplukbrood-1.jpg
2014-10-25211329.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.