Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Chocolade croissantjes

Chocolade croissantjes

Chocoladecroissants3.jpg

Met maar twee ingrediënten en in een paar minuten tijd maak je deze lekkere zoete chocolade croissantjes. Is dat geen goed begin van het weekend?

Ik deed lekker gemakkelijk (het was tenslotte weekend) en gebruikte een blikje kant-en-klaar croissant deeg. Dat vind ik overigens niet het lekkerst; dat deeg is het toch eigenlijk net-niet. Zelf croissant deeg maken staat nog steeds op mijn to-do-lijstje. Komt er binnenkort nog wel eens van. Maar voor nu was dit deeg ook prima.

Stukjes chocolade in de croissantjes zijn denk ik ook erg lekker. Ga ik de volgende keer maken! Wat vind jij lekker in een croissantje? 

Ingrediënten voor 6 croissantjes

  • 1 blikje deeg voor croissantjes
  • pot chocoladepasta

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Trek het blik croissantdeeg open. Snijd de stukken deeg los zodat je zes lappen hebt.
  3. Smeer elke lap in met een laag chocoladepasta. Smeer niet helemaal tot aan de randjes.
  4. Rol elke lap op in een croissantvorm (begin te rollen met de breedste kant van de driehoek, zodat je het puntje als laatste oprolt) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. 
  5. Bak de croissantjes in 10-15 minuten goudbruin. 
Chocoladecroissants13.jpg
Chocoladecroissants10.jpg
Chocoladecroissants2_vk.jpg
Chocoladecroissants4_vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.