Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Bruin brood met zonnebloempitten

Bruin brood met zonnebloempitten

In onze voorraadkast stond nog een pak mix voor bruin brood dat hoognodig op moest. Houdbaar tot deze maand! Een gewone bruine boterham vind ik wat saai, dus ik gaf er even een draai aan. 

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans mix voor bruin brood
  • 300 ml handwarm water
  • 20 gram boter of margarine, zacht
  • 1 cup zonnebloempitten
  • 1/2 cup lijnzaad


Bereiden

  1. Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed dit in ongeveer vier minuten door elkaar. Ik begon met een mixer met deeghaken, maar heb het uiteindelijk met de hand afgemaakt.
  2. Voeg 2/3 van de zonnebloempitten en al het lijnzaad toe. Kneed het deeg nogmaals goed door elkaar.
  3. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plastic, 10 minten rijzen bij kamertemperatuur.
  4. Kneed het deeg nogmaals door elkaar en maak er een langwerpig brood van.
  5. Leg het brood met de naad naar beneden op de bakplaat. 
  6. Maak de bovenkant van het deeg nat (ik deed dit met mijn hand; je kunt het ook met een bakkwast doen). 
  7. Strooi de resterende zonnebloempitten over het brood en druk ze zachtjes aan.
  8. Leg een theedoek over het brood en laat het bij kamertemperatuur 45 minuten rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  10. Bak het brood in 25 minuten gaar.
  11. Laat het brood afkoelen op een rooster.

 

Vers is het brood natuurlijk het lekkerst! Ik maakte er deze sandwich met kaas en appel mee.

 

 

Bruinbroodmetzonnebloempitten.jpg
2015-04-03123947.jpg
2015-04-03123823.jpg
2015-04-03093615.jpg
2015-04-03095248.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.