Aardbeien kwarktaart met bastognebodem

Gepubliceerd op 1 augustus 2018 om 16:00

Tropische temperaturen; dat vraagt om een zomers taartje met héél veel aardbeien! Deze kwarktaart maakte ik met aardbeienkwark, aardbeienjam en een dikke bastognebodem. En heel veel verse aardbeien, natuurlijk.


In de zomer is kwarktaart sowieso al lekker, vinden jullie ook niet? Wij zijn er in elk geval gek op. En hoewel de jongens eigenlijk een bodem van biscuitjes wilden (want dat kenden ze), waren ze na een hap van deze taart om. Deze taartbodem vonden ze geweldig! :-) 

 

Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

Voor de taartbodem:

  • 260 gram Bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling:

  • 200-300 gram verse aardbeien
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 gram magere aardbeienkwark
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml melk
  • 12 blaadjes gelatine

Voor de toplaag:

  • 270 gram aardbeienjam
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 2 eetlepels suiker
  • 12 verse aardbeien

 

En zo maak je 'm

  1. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm en zet daarna de rand er om heen. Knip uit een tweede vel bakpapier 2 stroken en zet die tegen de rand van de springvorm aan. 
  2. Verkruimel de koekjes tot koekkruim. Dat kan met de keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een zip-zakje doen en ze daarna met een deegroller plat slaan/rollen. 
  3. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  5. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de kwark en citroensap toe en mix door elkaar.
  6. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze door midden. Zet de aardbeien met de snijzijde tegen de rand van de springvorm aan, zodat je de hele cirkel rond hebt. Je hebt misschien niet alle aardbeien nodig.
  7. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de kwark. 
  8. Giet het kwarkmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
  9. Week 2 blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje met koud water.
  10. Verwarm de jam in een pannetje tot hij vloeibaar is. Giet de jam door een zeef, zodat alle grote stukken er uit zijn. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme jam, totdat ze zijn opgelost. Giet de warme jam voorzichtig op de taart. Zet de taart weer 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Haal de rand van de springvorm om de taart weg en haal voorzichtig het bakpapier van de rand van de taart. 
  12. Klop de slagroom, suiker, klopfix stijf. Schep het in een spuitzak en spuit 12 toefjes slagroom op de taart. Druk in elke toef een aardbei. Snijd de taart in 12 punten. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.