Citroen kwarktaartje

Met een restje kwark en wat overgebleven biscuitjes maakte ik dit simpele & kleine citroen kwarktaartje. 

Ik hield het echt heel simpel: ik mixte dit keer geen slagroom door de kwark heen, maar gebruikte alleen de citroenkwark en een beetje gelatine. Dat maakt het taartje wat meer 'light', maar ook wat minder luchtig. Als je een luchtigere kwarktaart wilt, dan kun je bij het recept voor de vanille kwarktaart lezen hoe je dat doet met toevoeging van slagroom en melk. 

Ingrediënten voor 1 taartje van 3-4 stukjes

  • 80 gram Verkade Nizza koekjes met kaneel of met kokos
  • 45 gram roomboter
  • 250 gram citroen kwark
  • 3 blaadjes gelatine
  • een paar eetlepels water


En zo maak je 'm

  1. Verkruimel de koekjes met de keukenmachine tot koekkruim.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  3. Leg een vel bakpapier over de bodem van een mini springvormpje en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  5. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door het warme water, totdat ze helemaal opgelost zijn.
  6. Mix de opgeloste gelatine door de kwark heen. 
  7. Giet het kwarkmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven. Daarna hoef je de taart alleen nog maar te versieren.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.